Adatok bejegyzése a cégjegyzékbe

Szerző: | 28 ápr. 2022 | 0 hozzászólás

Az olvasás időtartama kb: ( Szavak száma: )

 


 

Ellenőrizze a cége regisztrált adatait a cégnyilvántartásban

(2022.04.25.)

A Szlovák Köztársaság Cégnyilvántartásának honlapján (www.orsr.sk) keresse meg a cégét. Megjelent ez az ikon bizonyos adatoknál?

legilius zapis do orsr ikona

 

Ez azt jelzi, hogy nincs beírva az összes kötelező adattja cégnyilvántartásban.

A 390/2019. sz. törvény szerint, a cégnyilvántartásban szereplő valamennyi azonosító adattal nem rendelkező bejegyzett jogi személy nevében eljárni jogosult természetes személy köteles egyeztetni (kiegészíteni) a tagokra, törvényes szervekre vagy törvényes szervek tagjaira, a vállalkozások szervezeti egységeinek vezetőire, az államügyészekre, a felügyeleti szerv tagjaira, a felszámolókra, a csődgondnokra és képviselőikre, a külföldi jogi személyek vállalkozásvezetőire vagy szervezeti egységeire vonatkozó rögzített adatokat (azonosító adatokat).

A hiányzó adatok azokra a társaságokra vonatkoznak, amelyeket 2020.09.30-ig jegyeztek be a cégnyilvántartásba, mivel addig a szerveik tagjaira vonatkozó egyes adatokat még nem kellett bejegyezni a cégnyilvántartásba. Ezek közé tartozik például a születési dátum és a társult személyek társadalombiztosítási száma, a külföldiek útlevelének/egyéb okmányának száma stb.

Ezek adatok a cégnyilvántartásba történő bejegyzését a nyilvántartásba vétel következő kérelmezésekor 2021.09.30-ig, de legkésőbb 2022.09.30-ig kell egyeztetni.

AZ AZONOSÍTÓ ADATOK AUTOMATIZÁLT FELTÖLTÉSE (hatályos 2021.12.01-től)

2021.12.01-i hatállyal bevezetésre került az azonosító adatok automatizált feltöltésére és az ugyanazon nyilvántartó entitáshoz való úgynevezett logikai hozzárendelésükre szolgáló mechanizmus. Ez azt jelenti, hogy az állam lehetőség szerint automatikusan feltölti a rögzített adatokat a rendelkezésére álló adatok segítségével. Ez azonban nem minden regisztrált személynél lesz lehetséges.

Akkor legyen körültekintő, ha a bíróság 2022.05.31-ig nem küld Önnek automatikusan értesítést a cégnyilvántartás kivonatával együtt. Ebben az esetben az azonosító adatok automatizált feltöltése nem volt lehetséges.

A fentiek fényében azt javaslom, hogy ellenőrizze a vállalata regisztrált adatait. Ha nem rendelkezik a cégnyilvántartásban nyilvántartott összes adattal, és 2022.05.31-ig nem kap értesítést a bíróságtól, akkor kérelmet kell benyújtania az adatok cégnyilvántartásba történő bejegyzése iránt. Ha csak a hiányzó adatokat regisztrálja, a kérelem mentesül a bírósági illetékek alól. Mind a tervezetet, mind a mellékleteket elektronikus úton kell benyújtani, és minősített elektronikus aláírással kell aláírni.

Kötelezettségszegés esetén a társaság nevében eljárni jogosult személyt 3.310,- Euróig terjedő bírságdíj fenyegeti.

 

Hasznos volt ez a cikk?

HOZZÁSZÓLÁS

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

más cikkek keresése

Search

Filter by Custom Post Type
Cikkek
Oldalak
Produkty

jogi szolgáltatásokat nyújtunk

legilius eshop podmienky 150

E-shopok és fogyasztóvedelmi jog

legilius rodinne pravo 150

Családi jog

legilius nehnutelnosti 150

Ingatlanjog

legilius obchodne pravo 150

Üzleti jog