VÁLÁS ÉS VAGYONRENDEZÉS

Szerző: | 2 febr. 2022 | 0 hozzászólás

Az olvasás időtartama kb: ( Szavak száma: )

 


 

Kérdés:

Jó napot. Jelenleg válóperben vagyok, és a vagyonrendezést is szeretném mielőbb megoldani. Megkérhetem a bíróságok, hogy a válási eljárásban közvetlenül ossza szét a vagyont is? Szeretnék minél hamarabb túl lenni ezen.

Válasz (2021.12.21-i állapot):

 

Jó napot.

Sajnos a házastársi vagyonközösséget nem lehet a válás előtt megosztani. Meg kell várnia, amíg jogerősen elvált. Aztán megállapodást köthet a volt férjével, vagy a válást követően három éven belül pert kell indítania. Ha három éven belül nemegyeznek meg, vagy nem nyújtnak be pert a bírósághoz, úgy az ingó vagyon kizárólagos tulajdonát képezi annak a félnek, aki ezt kizárólagosan használja, az egyéb ingó vagy ingatlan vagyontárgyak pedig a volt házastársak közös tulajdonát képezik, mindegyiknek egyenlő arányban.

 

Ha azonban már van elképzelése arról, hogyan szeretnék megosztani a vagyont a válás után, javasolom, hogy kössenek egy úgynevezett elő szerződést, amelyben megállapodnak a vagyonrendezés feltételeiben a válás után. Amennyiben ingatlannal is rendelkeznek, ez a jovőben megkötött szerződés lesz az alapja a kataszterban lévő változtatásoknak is, így a megállapodás helyes és hiánytalan követelményeire is oda kell figyelni. Emiatt fontos egy jól kidolgozott szerződést kötni, hogy a kataszter az Ön elképzelései szerint végezze el a változtatásokat.

 

Hasznos volt ez a cikk?

HOZZÁSZÓLÁS

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

más cikkek keresése

Search

Filter by Custom Post Type
Cikkek
Oldalak
Produkty

jogi szolgáltatásokat nyújtunk

legilius eshop podmienky 150

E-shopok és fogyasztóvedelmi jog

legilius rodinne pravo 150

Családi jog

legilius nehnutelnosti 150

Ingatlanjog

legilius obchodne pravo 150

Üzleti jog